Chiptuning - Power-Performance
Chiptuning

Chiptuning eist vakmanschap.Uw auto wordt professioneel getuned! Voor en na chiptuning  krijgt u van ons een uitdraai van de vermogensgrafiek. Bij het proces van chiptuning (met een benzine of diesel motor) worden de standaard fabrieksinstellingen afgelezen. De data worden vervolgens geanalyseerd, geoptimaliseerd en aangepast.Chiptuning software wordt op maat geschreven.Power-performance begint de chiptuning met een op maat proces voor uw auto. Na de diagnose van de chiptuning wordt er gekeken naar de vermogensmogelijkheden van uw auto. Vervolgens worden de huidige instellingen geoptimaliseerd. De chiptuning AUDI software wordt op maat voor u geschreven.

Wat is Chiptuning?


Heel kort door de bocht, Chiptuning is het elektronisch opvoeren of de prestatieverbetering van moderne automotoren. De meeste motoren in moderne auto’s worden door een Electronical Control Unit (ECU) aangestuurd. Deze regelt continu onder meer de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Bij chiptuning bewerkt men de programma’s die aan de hand van vele parameters (gemeten waarden) het motormanagement vormen. De chips in een ECU zijn geladen met software. Vaak zijn deze programma’s geschreven ver binnen de maximale belasting van de desbetreffende automotor. De ruimte biedt dus de mogelijkheid de automotor te chiptunen, zonder dat de motor onherstelbaar beschadigd raakt. Met chiptuning stemt men die parameters opnieuw, maar dan meer ideaal, op elkaar af. Dit alles resulteert bij motoren met turbo of een andere vorm van laaddrukverhoging van 20 tot 40% prestatieverbetering, dus koppel (trekkracht) en vermogen (topsnelheid). Bij atmosferische motoren is de winst een 6 à 8%. Hierdoor kan de auto sneller optrekken en wordt de topsnelheid verhoogd. Bij een onveranderde rijstijl is een brandstofverbruikvermindering realiseerbaar omdat het rendement van de motor wordt verhoogd. De motor wordt levendiger en reageert sneller op gaspedaalbewegingen. 

Hoe kan het dat na chiptuning zoveel vermogen erbij komt? 

Elke automotor heeft een maximum qua prestaties. In de fabriek worden deze prestaties uitvoerig getest, zodat er geen fouten kunnen ontstaan wanneer de motoren in de auto’s gemonteerd worden en de auto’s verkocht worden. Hiervoor wordt er een  veiligheidsmarge ingesteld voor elke motor. Dit houdt eigenlijk niet meer in, dan dat de prestaties van een motor beperkt worden tot op zo’n niveau, dat er geen problemen ontstaan met de motoren. Dit wordt mede gedaan zodat de motor onder hevige omstandigheden en met slechte olie en brandstof alsnog goed kan functioneren. Vaak is het zo dat deze veiligheidsmarge ver onder de maximale grens ligt van wat de motor daadwerkelijk aankan. Hierdoor kunnen chiptuners die grens opzoeken waardoor je dus die grote schommelingen in vermogen ziet.

Wat zijn de voordelen van chiptuning?
- Meer vermogen!
- Meer Souplesse!
- De goedkoopste oplossing voor vaak meer dan 30% vermogenstoename. 
- Economischer brandstofverbruik bij gelijk rijgedragRijplezier
- Meestal binnen 2 uur gechipt!  

Een geschikte tuner zoeken!

Chiptuning klinkt misschien eenvoudig, even de grens opzoeken die de fabrikant open hield voor je. Echter is het in realiteit een hele grote puzzel sinds elke auto anders reageert op de software. Elke auto heeft dus eigenlijk een op maat gemaakt behandeling nodig.Er zijn dus een aantal dingen waar je op kan zoeken om een geschikte tuner te vinden. Het is heel belangrijk om te weten of de tuner zelf zijn software schrijft/aanpast. Er zijn namelijk heel veel tuners die de software inkopen van mensen die de software schrijven, de software zal vast in de meeste gevallen redelijk zijn maar omdat de tuner zelf geen verstand heeft van de software kan hij dus niet beoordelen of de software binnen de goeie marges zit voor jouw voertuig. Om die marges te kunnen stellen moet je een testrun doen om alle waardes van het voertuig uit te lezen, er zijn tuners die dit gewoon op straat doen, wat natuurlijk af te raden valt sinds je ten eerste niet perfect kan meten en het gewoon onveilig is. Als oplossing hiervoor doen veel tuners testruns op een vermogenstestbank. Hier kunnen ze nauwkeurige metingen maken en dus beoordelen of de chiptuning geschikt is of dat deze juist aangepast moet worden. Tenslotte zie je ook gelijk de vermogen van het voertuig is wat mooi meegenomen is! Een laatste tip om te zien of de tuner geschikt is, is zijn portfolio bekijken. Tuners hebben vaak fotos van gechipte autos op hun website, facebook of instagram staan. Vaak kan je ook gelijk recensies terug vinden van klanten die er geweest zijn op de facebook of website. 


Chiptuning bij Power-Performance
Uw auto wordt professioneel getuned! Voor en na chiptuning  krijgt u van ons een uitdraai van de vermogensgrafiek. Bij het proces van chiptuning (met een benzine of diesel motor) worden de standaard fabrieksinstellingen afgelezen. De data worden vervolgens geanalyseerd, geoptimaliseerd en aangepast. Chiptuning software wordt op maat geschreven. Power-performance begint de chiptuning met een op maat proces voor uw auto. Na de diagnose van de chiptuning wordt er gekeken naar de vermogensmogelijkheden van uw auto. Vervolgens worden de huidige instellingen geoptimaliseerd. De chiptuning AUDI software wordt op maat voor u geschreven.Haal meer vermogen uit uw auto door Chiptuning.Haal meer vermogen uit uw auto door Chiptuning, krijg betere rijprestaties door chiptuning van uw auto bij Power-performance, een vertrouwde naam in de Tuningwereld. Chiptuning van uw auto eist vakmanschap, wij hebben de expertise en de ervaring.

AARZEL NIET OM MET ONS CONTACT OP TE NEMEN.
Success/Error Message Goes Here